top of page

מכירת דירה שהתקבלה בירושה

על מכירת דירה במצב שבעל הבית נפטר
 

  • איך מתנהלים עם נכס שקיבלתם בירושה?

  • מה חשוב לדעת?

  • וכיצד הופכים את התהליך ליותר פשוט?


ריכזנו את האפשרויות שעומדות לרשותכם

קבלת דירה בירושה זו בשורה משמחת שמהולה בעצב רב. אולם עם קבלת הדירה ישנן שאלות רבות שעל היורשים לתת עליהן את הדעת, במיוחד כאשר ישנם כמה יורשים בתמונה ונדרשת הסכמה של כולם על כלל הפעולות שיש לעשות. שיתוף פעולה ותהליך נכון של קבלת החלטות יכול להתגלות כמאוד מועיל עבור כל הצדדים, זאת כדי להימנע מתשלום מיסים. מהן האפשרויות שעומדות בפניכם? כיצד עליכם לפעול? ואיך ניתן להתגבר על חילוקי הדעות?

השלב הראשון – צו קיום צוואה או צו ירושה

במידה והמנוח לא חיבר צוואה כל היורשים יהיו שווי זכויות בנכס, בעגה המקצועית קוראים לכך שיתוף במקרקעין. כאשר כן נכתבה צוואה החלוקה תהיה בהתאם למה שכתוב בה. סעיף 4 בחוק מיסוי מקרקעין קובע שדירה שהועברה בירושה אינה נחשבת כמכירה של מקרקעין. על כן אין עליה חבות מס, בין אם מדובר במס רכישה או מס שבח. במידה והיורשים ירצו למכור את הנכס עליהם לבדוק אם זכאים לפטור מתשלום המס בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק.

העברת בעלות בטאבו

דירה שנתקבלה בירושה יש להעביר ליורשים גם ברשם המקרקעין על ידי ביצוע הפעולות הבאות: יש להגיש בקשה לצו ירושה או לצו קיום צוואה, במידה והושארה צוואה, בלשכת הרשם לענייני ירושה של משרד המשפטים. לאחר קבלת הצו יהיה עליכם לגשת ללשכת רישום מקרקעין כדי להעביר את הנכס על שמכם. לשם כך עליכם להגיע עם הצו המקורי. מלבד הצו המקורי עליכם גם להצטייד במסמכים נוספים כמו למשל: אישור מהעירייה שאין חובות למנוח, טופס הורשה מקורי החתום על ידי היורשים ועורכי דינם, צילום של תעודות הזהות של כל היורשים ואישור על תשלום אגרה להעברת בעלות בסך 125 ₪.

רגע לפני מכירה, הערכת שווי הדירה

אחד הנושאים שמובילים לחילוקי דעות בין היורשים הוא הערכת שווי הדירה. על פי רוב אחוז גדול מכלל היורשים אינו מבין בנדל"ן ולא תמיד ישנו מושג לגבי השווי הנכון של הנכס. כדי לקבל מושג, בעיקר אם המטרה היא למכור את הנכס בסופו של דבר, מומלץ להזמין איש מקצוע שיעריך את השווי, כמו למשל מתווך דירות או שמאי מקרקעין. רק לאחר קבלת הערכה ניתן להגיע להחלטות בנוגע למכירה.

מתי לא משלמים מס על מכירת דירה?

ישנם
מקרים בהם המכירה תהיה פטורה מתשלום מס שבח כמו למשל:

●    כאשר הנכס מוגדר כדירה מזכה
●    כאשר מוכר הדירה הוא צאצא, בן זוג של המוריש, או בן זוג של הצאצא
●    כאשר לפני שנפטר המוריש היה הבעלים של דירה אחת
●    אם וכאשר המוריש היה בחיים ומוכר את הדירה היה מקבל פטור על כך

כדי להבין טוב יותר את הזכויות שלכם במכירת דירה שנתקבלה בירושה ולהתנהל בצורה חכמה על מנת להימנע מתשלום מיסים כמקובל על פי חוק, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי המתמחה במקרקעין.

 

רוצה להתייעץ טלפונית? צור קשר

 

מכירת דירה

מכירת דירה מהירה

ניקיון דירות
קונים ירושות ועזבונות
פינוי דירה ברמת גן
פינוי דירות ברמת גן
bottom of page